ADRESSINFORMATIONPRIVATPERSONER - SKATTEVERKET

När du får din nya postadress ifrån oss så måste du registrera den som en Särskild postadress om du vill att myndigheter och andra ska kunna nå dig via den. Om du inte registrerar adressen så måste du själv lämna ut adressen för att få post till postboxen. 

Att registrera din nya adress är ditt eget ansvar, Postbox24 kan inte ändra, tabort eller uppdatera din adress.

DU KAN INTE VARA FOLKBOKFÖRD PÅ EN POSTBOX!

VANLIGA FRÅGOR OM ADRESSER

- Jag har ingen folkbokföringsadress, kan jag vara folkbokförd på en postbox?

Nej du kan INTE vara folkbokförd på en postbox, du måste ha en folkbokföringsadress också. Du kan anmäla din postbox som Särskild postadress hos Skatteverket då får du din post dit. Det är vanligt när man tex delar lägenhet, är bortrest en lång period, befinner sig mellan olika boenden eller av andra skäl inte vill eller kan ha sin post till sin folkbokföringsadress.

- Hur anmäler jag min nya adress som Särskild postadress och hur lång tid tar det?

Du måste själv anmäla din nya adress som Särskild postadress till Skatteverket. Vi kan, i mån av tid, vara behjälpliga med det, men det är ditt eget ansvar att anmäla och avanmäla din Särskilda postadress hos Skatteverket. Om du anmäler ny Särskild postadress med Bank-ID via Skatteverkets hemsida så tar det normalt 2-5 arbetsdagar innan den är registrerad. Om du väljer att skicka in blanketten "Anmälan om Särskild postadress" på papper, så tar det normalt 4-6 veckor innan den registreras.

Ange boxnummer i fältet ”c/o” när du ändrar adressen.

- Måste jag anmäla min postbox som Särskild postadress?

Nej du måste inte anmäla din postbox som Särskild postadress men det innebär att du inte får post till postboxen från de myndigheter och företag som hämtar adressinformation från Skatteverket. Endast från de företag och personer som du väljer att lämna ut adressen till.

- Jag är inte kund längre men min postadress är fortfarande till postboxen?

Postbox24 kan inte och får inte ändra din adress, det är ditt eget ansvar. Tag bort den Särskilda postadressen hos Skatteverket genom att besöka Skatteverket.

Läs mer hos Skatteverket >>


Registrera Särskild postadress hos Skattverket >>FÖRETAG - BOLAGSVERKET

När ni fått er nya adress från oss så måste ni uppdatera den hos Bolagsverket, det gör ni enklast med Bank-ID på verksamt.se. Skatteverket hämtar information om adressändringar från Bolagsverket.

Ange boxnummer i fältet ”c/o” när ni ändrar adressen.

Läs mer hos Bolagsverket >>

Ändra/Registera adress på verksamt >>